Sponzori Chianti

Početkom ovogodišnje sezone autoutrka na brdskim stazama Klub Belson nostalgija započeo je nešto novo na našim prostorima. Po prvi puta kod nas na trkače staze doveli smo povjesne trkače automobile. Početak je bio skroman i mnogi su u nas gledali s nevjericom. No upornost i entuzijazam se višestruko isplatio. Sakupljajući iskustvo na našim stazama polako smo se ekipirali i dorađivali vozila.

Uz veliku pomoć Udruge KLAKSON koja nam je pružila logističku pomoć, sada raspolažemo s 4 vozila spremna za nastup i 2 u pripremi. Nabavkom neophodnih dijelova pripremljeni su novi motori, mjenjači, diferencijali, gume, felge… Ne zaboravimo da se radi o povjesnim vozilima za koja sve potrebno ne možemo kupiti u prodajnoj mreži. Zato je bila neophodna prisutnost na specijaliziranim sajmovima i prelistavanje svih oglasnika u susjednoj Italiji, gdje su ta vozila izuzetno popularna. Sve je to povezano i s velikim troškovima za materijal, koji je svakim danom kako raste popularnost ovih vozila sve skuplji, kao i za stalna putovanja na mjesta gdje se nešto pronađe.

Neplanirano, zapravo spontano, nastupili smo na Prvenstvu Europe za povjesna vozila. Sve je počelo nastupom na trci u Čabru koja se nalazi i u europskom kalendaru. Nakon toga izlet u Sloveniju. A nastupi su bili više nego uspješni. Nakon sada već izvjesnog osvajanja prve dvije pozicije na Prvenstvu Hrvatske postoji realna mogućnost borbe za osvajanje 3. mjesta u III kategoriji Europskog prvenstva. No za takav neočekivani rezultat potreban je nastup na posljednjoj ovogodišnjoj europskoj trci.

Coppa del Chianti Clasicco, posljednja trka u ovogodišnjem kalendaru, održava se 05.-07. listopada 2007. u blizini grada Siena, u prekrasnoj Toscani, meni najljepšoj regiji Italije. Ta je trka svojevrsni praznik povjesnih trkačih automobila. Više od 200 vozila! I to samo povjesnih. Trka zabranjena za moderna vozila. Direktan televizijski prijenos, stotine novinara iz cijele Europe, tisuće gledatelja, 8200 m zavoja… Bili smo i još smo pioniri u našoj zemlji, prvi koji smo uknjižili europske bodove, a sada želimo biti prvi koji će pokušati uzeti mjesto na postolju ovogodišnjeg Prvenstva Europe povjesnih vozila! Želimo da se nakon Pulićevih uspjeha sa modernim automobilima, Hrvatska zastava zavijori i na jarbolima povjesnog prvenstva.

Želja nam je da 2 OPELA, KADETT i MANTA oba GT/E, 30 godina stari i pripremljeni po zagrebačkim dvorištima i garažama, odmjere snage s konkurencijom dugogodišnjeg iskustva uz podršku sponzora i bogatih nacionalnih saveza. Spomenimo da Česi i Slovaci nastupaju za nacionalne timove koji im u potpunosti pokrivaju troškove.

Za realizaciju ove izuzetne prilike, potrebna nam je pomoć. Podrška obrta Belson bezrezervna je. No i tu su mogućnosti ograničene. Priprema i realizacija dosadašnjeg dijela sezone, kao i garancije za uspješno okončanje nastupa kod kuće, ostavili su duboki trag. Mogućnosti više nema. A Siena nije niti blizu! A startnine u Europi su oko 300 eura, a ne 30 kao kod nas.

Zato da budemo konkretni:

-startnina 300 eura 2.200,00 kn
-putni trošak 1.400 km x 2 kn 2.800,00 kn
-cestarine i špedicije 150 eura 1.100,00 kn

———————————————————————————————–
Ukupni trošak nastupa za jedno vozilo 6.100,00 kn

================================================
UKUPNO NASTUP 2 VOZILA NA COPPA DEL CHIANTI 12.200,00 kn
================================================

Eto to je trošak koji ne možemo pokriti. Zato vas molimo da nam pomognete. Donacijom, sponzorstvom, materijalnom pomoći… Sve je dobrodošlo. Gorivo, mazivo, gume, hrana, sokovi… Naravno da su novčana sredstva neophodna, no i svaku materijalnu pomoć znat ćemo pravilno iskoristiti, ako treba preraspodjeliti unutar do sada planiranih sredstava za okončanje ove sezone.

Zato nas kontaktirajte, pročitajte o nama na internet stranicama. Bit ćemo vam zahvalni na svakoj pomoći i adekvatno ćemo vam vratiti uloženo.