Program rada

Davne 1977. godine, napunio sam 18 godina života, što mi je omogućilo ispunjenje 2 životna sna; položio sam vozački ispit i nastupio na prvom automobilističkom natjecanju. Ono prvo bilo je i više nego uspješno. A ono drugo… kažu da se prvi mačići u vodu bacaju. Nakon  prilično skupo plaćene škole, već slijedeće godine učim i kao suvozač osvajam Prvenstvo Hrvatske u klasi i generalki. Slijedećih godina ostvarujem mnoge pojedinačne rezultate u svim granama automobilizma, no još više vremena provodim u pripremi automobila i sudačkom radu.

Prošlo je eto 30 dugih godina, koje su zapravo proletjele u trenu. Nakon velikog iskustva stečenog kako na našim, tako i prostorima cijele Europe, odlučio sam obnoviti uspomene. Poslijednjih godina skoro nevjerojatan procvat natjecanja povijesnih trkačih automobila, nije zainteresirao samo  mene. I naš HAKS prepoznaje veliki potencijal u buđenju nostalgije za ‘automobilima s dušom’ i raspisuje Prvenstvo povijesnih automobila na brdskim stazama.

To je novo sistemsko natjecanje za vozila koja su pripremljena po specifikacijama i s materijalima iz svog vremena. Natjecanje ima status Prvenstva države, sa svim što ono donosi.

Zbog svega navedenog s grupom istomišljenika osnivam KLUB BELSON NOSTALGIJA. Osnovna nam je želja nastupanje na natjecanjima povijesnih trkačih automobila. Uz to koliko nam mogućnosti dopuste želimo i organizirati takva natjecanja.

No idemo redom. Tijekom ove godine pripremamo natjecateljsko vozilo OPEL MANTA GT/E GR.2. Nije slučajna starost vozila od 30 godina. Nakon nekoliko godina prikupljanja originalnih dijelova i materijala, vozilo će konačno biti spremno za nastupe u 2007. godini.

Planiramo nastupe na brdskom prvenstvo Hrvatske i Srednje europske zone. To znači da ćemo nastupati na utrkama diljem cijele Hrvatske, a isto tako i u zemljama regije tj. Slovenija, Italija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija…

Objektivnom analizom materijala i sposobnosti koju imamo na raspolaganju, već tijekom 2007. godine planiramo osvajane Državnog prvenstva i plasman među pet najboljih u Prvenstvu CEZ-a.

Za ostvarenje tako ambicioznog plana, potrebna su i značajna materijalna sredstva. Do sada cijeli teret pripreme vozila iznio je osnivač kluba, obrt BELSON , čiji sam vlasnik i čije ime se logično nalazi u imenu kluba. Pripremili smo značajnu logistiku; kombi, prikolice, kampere, opremu pokretne radionice i dr. U kompletan program uključit ćemo i jedan od renomiranih auto klubova u sastavu HAKS-a, jer bi nam trošak administrativne logistike bio prevelik. Naravno da ćemo se pobrinuti za adekvatno medijsko praćenje cijelog projekta.

Na kraju smo došli do onog zbog čega ste nam VI neophodni! To je osiguravanje potrebnih poticaja. Prihvaćamo svaku pomoć, kako u gotovinskim novčanim sredstvima, tako i materijalna pomoć u dijelovima, mazivima, gorivima, pićima, hrani, odjeći… Možete i sami pretpostaviti što nam je sve potrebno za ostvarenje nastupa na petnaestak utrka diljem regije.

Naravno planiramo sve uloženo adekvatno vratiti kontinuirano radeći na vašoj promociji diljem svih prostora na kojima ćemo nastupati, kroz medijsko praćenje projekta, kroz reportaže s pojedinih utrka. Isto tako istaknut ćemo vas kako na natjecateljskom tako i na svim pratećim vozilima. No o svemu tome ćemo prilikom realizacije suradnje.

Nadam se da smo vas zainteresirali za suradnju. Zato s nestrpljenjem očekujemo da nam se obratite na tel. 091.33.33.866 ili e-mail adresu broz@belson.hr.